2 august 2010

In vizita la Muzeul Satului... de la Capu' Satului



Traditionala intalnire de joi a cenaclului „Floare de colt” a avut loc saptamana trecuta la Colectia Etnografica Bucovineana „Ioan Gramada”. Am fost invitati aici de proprietarul colectiei, membru al cenaclului nostru.


Dl. Ioan Gramada ne-a prezentat salile si spatiile cu expunere in aer liber in care sunt asezate, aidoma unei gospodarii traditionale, cele peste 7000 de obiecte etnografice: piese de ceramica, unelte, ustensile casnice, mobilier, port popular, cu precadere din zona Campulungului si a Bucovinei de Nord. Am remarcat harul de povestitor al pasionatului colectionar, cu nimic mai prejos fata de un ghid profesionist dintr-un muzeu de importanta nationala.


La invitatia gazdei noastre, intr-una din camerele ospitalierei sale case membrii cenaclului au omagiat memoria lui Mihai Eminescu, de la moartea caruia s-au implinit 121 de ani. S-a citit poezie si s-au exprimat diverse pareri cu privire la modul in care este prezentat poetul national in prezent, in mass-media.


Ii multumim domnului Ioan Gramada pentru orele deosebit de placute si interesante pe care le-am petrecut in colectia sa si promitem sa revenim!


For English version click here


Galerie foto/Photo galery


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu