2 noiembrie 2009

Jurnalism in sanatate mintala

Comisarul european pentru sanatate, Androulla Vassiliou, a anuntat cei trei castigatori ai primului UE pentru jurnalism in domeniul sanatatii, in cadrul unei ceremnii care a avut loc joi seara la Bruxelles. Jurnalista Emilia Chiscop, care scrie pentru "Ziarul de Iasi", a obtinut locul trei cu un articol care spune povestea unui tanar medic care se lupta cu schizofrenia.
Pe primul loc s-a clasat jurnalista franceza Estelle Saget, autoare a articolului "Schizofrenia explicata pentru familii si prieteni" pentru "L'Express", aceasta fiind urmata de jurnalista lituaniana, Audré Srčbaliené, care a scris un articol privind donarea de maduva osoasa pentru "Ekstra".
Peste 300 de jurnalisti din toate cele 27 de tari ale Uniunii Europene au trimis un total de 468 de articole, iar jurii nationale au selectat un finalist din fiecare stat membru. Cele 27 articole participante la faza finala au abordat o gama larga de subiecte, precum siguranta pacientului, donarea si transplantul de organe, asistenta medicala transfrontaliera, sanatatea mintala, bolile rare si cancerul.
Premiul UE pentru jurnalism in domeniul sanatatii si campania "Europa pentru pacienti" sunt finantate in cadrul celui de-al doilea program de actiune comunitara in domeniul sanatatii 2008-2013.
Gasisiti articolul Emiliei Chiscop in ambele versiuni, romana si engleza, accesand
http://ec.europa.eu/health-eu/doc/representation_ms_ro_ro.pdf

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu